Puhdasta vettä

Suomalainen kehitystyö on tuonut markkinoille kilpailukykyisen ratkaisun vedenpuhdistukseen INKOO. Toni Träskelin, Toni Hannus, Johan Victorzon ja Johan Grönqvist ovat tuoneet markkinoille suomalaisen, Suomessa tehdyn vedenpuhdistuslaitteen, mikä on omiaan kaikkiin sellaisiin paikkoihin, joissa porakaivo ei tuota juomakelpoista vettä.

Nuorten miesten yritys tarjoaa juomavettä

  • Idea ei sinällään ole mitenkään uusi, mutta insinöörit Hyvinkäällä ovat viimeisten vuosien aikana saaneet kehitettyä hinnaltaan kilpailukykyisen laitteen. EMPRO vedenpuhdistuslaite on myös toimintavarma, kertovat kaverukset yhteen ääneen. Finnvoda ja sitä varten perustettu BD-yhtiöt perustettiin markkinoimaan ja myymään uutta EMPRO laitetta. Talven ja viime syksyn sekä tämän kevään tuotetestauksista saatujen hyvien kokemusten kautta, yritys on varma tuotteet toimivuudesta ja valmis nyt myös tuotejulkaisuun laajemmassa mittakaavassa. Tuote on patentoitu ja sitä ei pelkästään suunnitella Suomessa, vaan se myös valmistetaan Suomessa, Hyvinkäällä. Markkinoilla on vastaavanlaisia laitteita, mutta Finnvodan EMPRO on näistä eroava 100% suomalaisuudellaan ja kilpailukykyisellä hinnallaan.
  • Tottakai sitä aina toivoo, että markkinat ottaisivat tuotteen hyvin vastaan, koska se toimii luotettavasti ja on suomalainen laite, kertoo Toni Träskelin, jonka insinööri isän panos laitteen kehittämisessä on ollut merkittävä. Laitteita on nyt myyty kevään aikana ja asiakaskommentit ovat olleet rohkaisevia. Yksi Finnvodan ratkaisun selkeistä hyvistä puolista on, että vesi puhdistetaan täysin ilman kemikaaleja eli laitteisto on todella ympäristöystävällinen.

Asiakastyytyväisyys on hyvä lähtökohta eteenpäin

Yksi Finnvodan laite asennettiin syksyllä Inkoon saaristoon Bo Heinströmin saarimökille, jonka porakaivosta ei pystynyt tuottamaan puhdasta vettä mökin tarpeisiin. Käyttövettä oltiin aiemmin jouduttu aina tuomaan mukana saarelle veneellä.

  • Laite on toiminut hyvin. Jopa paremmin kuin mitä uskalsimme odottaa ja nyt olemme laajentamassa veden käyttöä saarella keittiön lisäksi seuraavaksi suihkun tarpeisiin. Eikä ole tarvinnut enää porata uusia reikiä saareen, kertoo tyytyväinen asiakas itse paikan päällä saaressa. Laitteella saatava juomavesi on itseasiassa puhtaampaa kuin asutuskeskusten kraanavesi, ja tässäkin asiakastapauksessa laitteen käyttö ja ylläpito on ollut helppoa, eikä käyttövettä ole tarvinnut enää säännöstellä.
  • Insinöörit haluaisivat kehittää laitetta vielä tästäkin edelleen, mutta laite on jo nyt täysin käyttökelpoinen ja olemme valmiita laajamittaisempaan markkinointiin, kertoo Johan yrityksen tilanteesta. Suomalainen käyttäjä ei usko ennen kuin näkee, ja siksi Finnvoda on tulevana kesänä esittelemässä laitetta ympäri Suomea eri satamissa ja tapahtumissa.
  • Asiakkaan kerran nähtyä ja koettua laite käytössä, on asioiden eteneminen siitä eteenpäin helpompaa varsinkin jos asiakkaalla on todellinen tarve juomakelpoisen veden saannille, kertoo Toni.

EMPRO-100 vedenpuhdistuslaite

Puhdas juomavesi kuuluu ihmisen perustarpeisiin. EMPRO-100 vedenpuhdistaja on uusi suomalainen innovaatio joka puhdistaa meri-, järvi-, joki- sekä kaivoveden juomakelpoiseksi, patentoitujen ratkaisujen avulla. Vesi puhdistetaan ilman kemikaaleja, käänteisosmoositekniikkaa käyttäen. EMPRO-100 tuottaa n. 100 l/h juomakelpoista vettä, kuluttamalla vähemmän kuin 500W sähköä. Laite toimii myös aurinkopaneelien voimalla, mikäli verkkovirtaa ei ole saatavilla.

EMPRO-100 vesipuhdistamo perustuu keskusyksiköstä, nostopumpusta sekä syöttöpumpusta. Nostopumpun avulla raakavesi saadaan keskusyksikölle jossa vesi puhdistetaan käänteisen osmoosin avulla. Vesi puhdistetaan juomakelpoiseksi täysin ilman kemikaaleja puoliläpäisevän, pienireikäisen kalvon läpi suodattamalla. Raakavesi pakotetaan kovan paineen avulla kalvon läpi joka erottaa suolan/lian pois vedestä. Puhdas vesi varastoidaan säiliöön. Syöttöpumpun avulla puhdistettu vesi saadaan siirrettyä keskusyksiköltä asiakkaan määrittelemään paikkaan.

Suuri osa porakaivoista ei tuota juomakelpoista vettä

Etukäteen ei voi tietää saako poratusta kaivosta laadukasta vettä, tai onko se suolaista, rauta- tai rikkipitoista. EMPRO-100 vedenpuhdistaja puhdistaa varmuudella kaikki Suomen eri vesityypit, poistaen mm. bakteerit, virukset, rautapitoisuuden, mangaanin ja humuksen.